Er zijn diverse apps verkrijgbaar op de smartphone wat betreft treinen. Zo bestaat er een officiële app van de Nederlandse Spoorwegen waarmee men precies de reistijd en prijs kan uitrekenen. Men kan hiermee dus exact uitrekenen vanaf welke plaats ze op welke tijd kunnen vertrekken en hoe laat ze ergens anders aan komen. Er zijn verschillende versies te verkrijgen, waar tevens verschillende reviews over geschreven zijn.

Naast de NS applicatie zijn er nog meerdere hippe treinapplicaties voor op de telefoon. De applicatie “Trein” is verkozen tot de meest nuttige Nederlandse iPhone applicatie. Deze applicatie van ontwikkelaar Dennis Stevense is een onofficiële app voor de treintijden van de spoorwegen. De app is handig bij het zoeken naar informatie over treintijden, spoorwijzigingen, prijzen van treinreizen en bij het zoeken naar informatie over de trein die je wilt pakken. De Nederlandse Spoorwegen zijn natuurlijk niet blij met de ontwikkeling van deze applicatie, omdat zij zelf een NS-app hebben ontwikkeld. Stevense was echter eerder met het ontwikkelen van de applicatie.

Een andere, niet minder belangrijke, applicatie voor de telefoon is “Late for Good”, een treinapplicatie die van toepassing is op reizen in België. Een student en zijn professor hebben deze applicatie uitgevonden, waarbij reizigers bij kunnen houden hoe vaak zij vertraging oplopen. Wanneer zij binnen zes maanden maar liefst 20 keer vertraging hebben geeft het Belgische treinsysteem NMBS een financiële vergoeding. Om dit allemaal op papier bij te houden, is lastig, en dus hebben de twee mannen een applicatie ontwikkeld die precies bij houdt wanneer je vertraging hebt.

Tevens zijn er diverse applicaties omtrent treinen te vinden dat spellen zijn. Een leuke applicatie voor kinderen is de app Minitrein voor Kinderen. In dit spel moet men met een minitrein op avontuur om verschillende gouden sterren te kunnen bemachtigen. Tijdens dit avontuur gebeuren er allerlei dingen. Daarnaast kan men een eigen spoor/route bouwen en kan de snelheid van de trein worden aangepast om zo de moeilijkheidsfactor van het spel te bepalen. Een vermakelijk spel op de telefoon voor kinderen.

trein app

 

Tags: , ,

Deel dit