Wanneer je op wintersportvakantie gaat, is het belangrijk om zoveel mogelijk zo vroeg mogelijk te plannen. Een voorbeeld daarvan is je reis ernaartoe. Je kunt met de auto of met het vliegtuig gaan, maar dit seizoen kunnen wintersporters zelfs voordelig met de Thalys, de snelle trein, naar de Franse Alpen.

met-thalys-op-wintersport

De speciale Thalys rijdt vanaf 21 december 2013 tot en met 29 maart 2014. Hij vertrekt elke zaterdag vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam en rijdt naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Bourg St. Maurice en Landry. Sinds 12 september zijn tickets voor de trein te koop. Tickets zijn verkrijgbaar van 69 euro per enkele reis.

Geen file, sneeuwkettingen of tolwegen

Reizen met de trein heeft voordelen ten opzichte van een autorit: je hoeft niet in de file, je hoeft geen sneeuwkettingen te huren en je wordt niet opgehouden door tolwegen waarvoor je moet betalen. Bovendien is reizen met de trein een ontspannen manier van vervoer: je hoeft niet op de weg te letten en je kunt lekker relaxen, bijvoorbeeld met een boek.

The place to be

In Frankrijk vind je verschillende skigebieden, die over het algemeen hoger gelegen zijn dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. In de Alpen vind je tientallen skistations. Als je op zoek bent naar grote, uitgestrekte skivlaktes, moet je in Frankrijk zijn.

thalys-op-wintersport

Goed voorbereidt op weg

Als je voor een zonvakantie naar Frankrijk gaat, pak je natuurlijk andere dingen in dan wanneer je op skivakantie gaat. Het is belangrijk om over de juiste skiuitrusting te beschikken. Je uitrusting bestaat tenminste uit ski’s, handschoenen, skistokken, -helm en –kleding.

Je skiuitrusting kun je kopen of huren. Laat je goed voorlichten in een gespecialiseerde winkel. Door goede voorlichting voorkom je dat je verkeerd materiaal gebruikt en geblesseerd raakt.

Bij je skikleding moet in ieder geval een waterafstotende skibroek zitten. Handschoenen zijn ook belangrijk, want koude handen krijgen tijdens het skiën is niet erg prettig. Een handschoen moet goed kunnen ademen, want je handen transpireren veel.

Tags: , ,

Deel dit